7. srp 2012.

DRVO ŽIVOTA


Pantomimska melodrama

U predstavi igraju: (pantomimičari oštećenog sluha):
SUZANA SIMIĆ,
MILOŠ PANTIĆ,
VOJISLAV ĐORĐEVIĆ,
IVAN BEADER,
NENAD NOVAKOV,
ZORICA SIMIĆ,
MILOSAV VASIĆ,
STEFAN TASIĆ
I studenti Akademije lepih umetnosti iz Beograda

Autori predstave: Doc. Marko Stojanović i Bojan Mijatović
Dramaturg konsultant: Zoran Stefanović
Muzika: Slobodan Trkulja

          Predstava Drvo života je nastala kao rezultat rada u okviru inkluzivnog projekta edukacije mladih oštećenog sluha za profesionalno bavljenje pantomimom Muzika tišine.
          Autori projekta i predstave su glumci i pantomimičari Marko Stojanović i Bojan Mijatović koji su radili pod okriljem Svetske organizacije pantomimičara.
          U predstavi igraju mladi pantomimičari oštećenog sluha iz školeStefan Dečanskiu Beogradu i studenti glume, koji zajedno čine pantomimsku trupuBeogradski pantomimičari“.
          Muzika tišine je projekat sa jednostavnom i čistom idejom da se deca i mladi oštećenog sluha obuče za profesionalno bavljenje pantomimom, najprirodnijim umetnički izrazom kojim osobe oštećenog sluha mogu kreativno da komuniciraju i stvaraju.
          Predstava je igrana na brojnim festivalima među kojim i BITEF Polifonija, Festivalu kratkih formi dece Beograda gde je osvojila drugu nagradu, nagradu za režiju i scenski pokret, na Festivalu KUD gluvih i nagluvih Srbije gde je osvojila prvu nagradu. Ceo projekat je 2010. proglašen zaZvezdu Beograda”, a jedno od najvećih priznanja je poziv da se projekat implementira u Rumuniji i Izraelu. Krajem leta Beogradski pantomimičari oštećenog sluha će svoja znanja prenositi kolegama i drugarima u Rumuniji u okviru projektaMladi u akcijiEvropske unije.
          Projekat su do sada pomogli Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo kulture, Gradski sekretarijat za kulturu, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, gradske opštine Palilula i Savski venac i privatni sponzori.
          Više informacija o Beogradskim pantomimičarima i umetnosti pantomime možete pronaći na www.pantomima.rs, a o projektuMuzika tišinena www.muzikatisine.rs.















Nema komentara:

Objavi komentar