24. kol 2012.

VERTER


Nedelja, 8. jul 20,00 časova
Pozorište lutaka Pinokio

Kliker teatar i Malo pozorište Duško Radović

Autor i koreograf: Damjan Kecojević

Kompozitor: Vladimir Pejković
Vizuelni identitet: Iva Čukić
Igra:  DAMJAN KECOJEVIĆ


Premijerno izvođenje: 20. jun 2011.
          Geteov prvi roman Jadi mladog Vertera bio je njegov najveći književni uspeh, a verovatno i prvi evropski bestseller.
          U trenutku svoje pojave roman je shvaćen kao veličanje samoubilačkog čina, proizašlog iz strasne ljubavi i povređene sujete,  ali to delo je u većoj meri izraz neobuzdane težnje za slobodom, kao i odraz unutrašnje rastrzanosti između želja i obveza, između htenja i mogućnosti.
Kako pomiriti ono što sredina nameće sa onim što su tvoje želje i tvoja očekivanja? 

          Kad  sklonimo romantičarski stil kojim je roman pisan ispred nas se nalazi ispovest mladog čoveka koji živi tu pored nas. 

          Verter je pored nas je, ali je sam. 
          I sve može sam. 
          Verter - Šta sve možeš kad si sam? 




DAMJAN KECOJEVIĆ

          Diplomirao glumu na Akademiji umetnosti BK u klasi profesora Petra Banićevića. Radio jedno vreme na Akademiji umetnosti BK kao asistent na predmetu scenski pokret.  Pohađao kurs savremenog plesa kod Martina Sonderkampa (Aleksandar tehnika i improvizacija) i Joa Altera (Cuningam tehnika). Završio seminar fizičkog teatra u KIM teatru u Berlinu kod profesora Eliasa Coenna. Predavao jedan semestar scenski pokret kao vanredni profesor na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Godine 2008. osvojio nagradu za naboljeg glumca na Lutkarskim susretima u Nišu, nagradu za glumačka ostvarenja u predstavi Stepa na 14. Festiću i godišnju glumačku nagradu Malog pozorišta Duško Radović. Godine 2009. osvojio godišnju nagradu Malog  pozorišta Duško Radović  za scenski pokret u predstavi Oliver Tvist, a godine 2010 godišnju glumačku nagradu istog pozorišta za ulogu Melhiora  u predstavi Buđenje proleća.  Godine 2011 osvojio godišnju nagradu Malog pozorišta Duško Radović  za autorski rad Verter – šta sve možeš kad si sam. Postaje stalni član Malog pozorišta Duško Radović  2011. godine. Trenutno obavlja funkciju VD upravnika Malog pozorišta Duško Radović

































Nema komentara:

Objavi komentar